Güncel Haberler

İBB Başkanı İmamoğlu, deniz taksilerinin ardından “deniz minibüslerini” de suya indirdi – Son Dakika Siyaset Haberleri

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün İBB iştiraki Şehir Hatları tarafından tasarlanıp üretilen dolmuşun 569 yıllık Haliç Tersanesi’nde denize indirilme törenine katıldı. Törende ayrıca CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ve Şehir Hatları Genel Müdürü Ercüment Güldik de hazır bulundu. Törende konuşan İmamoğlu, şunları söyledi: “Bizi metrolarda göreceksiniz, yeni nesil metrobüslerde de göreceksiniz. Deniz taşımacılığına yaptığımız yatırımlarda da bizi göreceksiniz. Bisiklet konusunda attığımız adımları da göreceksiniz. Yenilikçi, vizyoner, çevreci, düşük emisyonlu ve birçok alanda sürdürülebilir araç takviyeleri ile İstanbul toplu ulaşımında çok farklı bir döneme doğru yürüyüşümüzü sizler de takip edeceksiniz” dedi.

Minibüsler sayesinde yılda yaklaşık 120 milyon lira tasarruf sağlanacağını belirten İmamoğlu, ilk etapta 7 adet deniz minibüsüyle hizmetin gerçekleştirileceğini belirtti. İmamoğlu, şöyle konuştu: “2024 yılı Mart ayında başladık. 3 adet deniz minibüsünün üretimini tamamladık. Dördüncü etabın inşaat aşamasının da sonuna geldik. 7 aracın tamamını eylül ayında bitirmeyi hedefliyoruz. İstinye-Küçüksu ve Beykoz-Sarıyer hatlarında üretimi durdurulan minibüsleri kullanmayı planlıyoruz” dedi.

‘BÜTÜN DÜNYANIN İLGİNİ ÇEKECEK’

Yaklaşık 600 yıllık tersanenin kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, şöyle konuştu: “Orada kültür, sanat ve eğitim buluşmaları yapılıyor. Tersanemizde üretim devam ediyor ve personelimiz bu üretimi takip ediyor. Göreceksiniz ki burası sadece İstanbulluların değil tüm dünyanın ilgisini çekecek muhteşem bir alana dönüşecek. Gerçek değeri zaman geçtikçe anlaşılacaktır” dedi.

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, şunları söyledi: “Haliç Tersanesi, İstanbul’un kadim bir mirasıydı. “Ekrem İmamoğlu’nu kanatları altına aldığı, yağmacı zihniyetten uzaklaştırdığı, protokolleri hiçe sayarak Haliç Tersanesi’nde kendisini kamu hizmetine adayan Ekrem İmamoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu