Güncel Haberler

Bakan Işıkhan’dan borçlu belediyelere ilişkin yeni açıklama: “Borçlarını ödemezlerse zorlayıcı tedbirler alınacak.”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, son açıklamasında, “Türkiye genelinde belediyelerin SGK’ya olan toplam prim borcu 96 milyar TL’ye ulaştı. Bu borçların yüzde 67,7’si sadece kojenerasyon belediyelerine ait” dedi. Şu ifadeleri kullandı.

Artık bu haberi dinleyebilirsiniz. Uygulamayı şimdi indirin!

“YÜRÜTME UYGULANACAK”

A Haber’in canlı yayınında soruları yanıtlayan Işıkhan, belediyelerin borçlarına ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Işıkhan: “Belediyelerin toplam borcu 96 milyar TL. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin toplam borcu 5 yılda 46 kat arttı. Belediyeler borçlarını ödemezlerse icra yoluna gidilecek.” Dedi.

CHP BELEDİYELERE ÇAĞRISI YAPTI

Işıkhan, bir paylaşımında CHP’li belediyelere seslenerek şunları söyledi: “Pirimlerin büyük bir kısmını SGK’ya borçlu olan Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, belediyeyi AK’den devraldığında borcu 5 milyar 751 milyon TL. Partinin 2019’da borcu 225 milyon TL iken bugüne kadar 25,5 katına çıktı. Dolayısıyla “seçim oldu” diyerek kafa karışıklığı yaratmaya, aziz milletimizi yalanlarla kandırmaya çalışın. Kojenerasyonun belediye başkanları, işçilerin hakkı olan sigorta primlerini derhal ödemeli, “Veriler ve rakamlarla değil, sadece gerçekleri anlatarak paylaşmalıyız” ifadelerini kullandı.
Bu içerik Metin Yamaner tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik
ABD'den Golan Tepeleri ile ilgili açıklama! ABD’den Golan Tepeleri ile ilgili açıklama!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu