Güncel Haberler

Candan kardeşlerin “dolandırıcılık” davasında geçici karar! – Türkiye’den son dakika haberleri

Davanın duruşmasında, Alisya Bahar Candan’ın dolandırıcılık suçundan 14 yıldan 44 yıla, Nihal Candan olarak bilinen Gülnihal Çiçek’in ise 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenen geçici karar açıklandı. ve bir suç örgütüne üye olmak.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tamamının tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 20 Eylül Cuma gününe erteledi.

NE OLDU?

Küçükçekmece Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede aralarında Nihal ve Bahar Candan’ın da bulunduğu 38 müşteki, 1 şüpheli müşteki ve 21 sanık yer aldı. İddianamede ayrıca tutuklu Gülnihal Çiçek’in tutukluluk süresi de dikkate alınarak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtiliyor. İddianamede, Onur Apaydın ve İlker Oflu liderliğindeki şebekenin, araçları ucuza sattıkları iddiasıyla vatandaşları sazan sarmalı yöntemiyle dolandırdığı belirtildi. İddianamede Bahar ve Nihal Candan’ın suç örgütünün hiyerarşik ve organik yapısının parçası olduğu belirtiliyor. Suçlama şöyle devam ediyor: “Şüpheliler uzun süre çeşitli televizyon programlarında yer almış, ünlü olduktan sonra magazin programlarında yer almış ve sosyal medya platformunda çok sayıda takipçiye ulaşarak bugün sosyal medya fenomeni unvanını taşıyorlar. ekranlarda karşınıza çıkıyor ve bu nedenle toplumun geniş kesimleri tarafından tanınıyor.” “Önemli bir isim olduğu ve bu özelliği sayesinde suç örgütünün dolandırıcılık amaçlı düzenlediği özel toplantılarda mağdurların kandırılmasında aktif rol oynadığı” belirtildi. İddianamede, örgütün elebaşı Onur Apaydın’ın, örgütte “gizli ve güvenli muhasebeci” olan Alisya Bahar Candan aracılığıyla bankacılık faaliyetlerini yürüttüğü ve suç gelirlerinin aklandığı belirtildi. Öte yandan mağdur alım sorumlusu şüpheli Hacı İsrafil Sağlam, iddianamede yer alan ifadesinde örgütün toplantılarına katıldığını belirterek, şunları söyledi: “Toplantılara üst kademeden herkes katıldı. Saha personeli ve rütbeler. Örgütün üst düzey yöneticilerinin tamamı katıldı. Diğer kişilerin ise Nihal Candan’a saygı duyduğu ve mesafeli davrandığı belirtiliyor: “Nihal Candan’ın huzurunda örgütün iç işleyişine ilişkin konular satın alınıyor. ve otomobil satışı görüşüldü.” suçlamasıyla Bahar Candan, “suç örgütüne üye olmak” suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar, “kendisini kılık değiştirerek dolandırıcılık” suçundan ise 2 yıldan 12 yıla kadar hapis cezasına çarptırıldı. kamu görevlisi veya banka çalışanı, sigorta veya kredi kuruluşları veya bu tür kurum ve kuruluşlarla ilişkili olduğu iddia edilen kişi”. Nihal Candan’ın 1 yıldan 40 yıla kadar toplam 14 yıldan 44 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması, Nihal Candan’ın ise 1 yıldan 44 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Aynı suçlar için 8 ila 24 yıl arası. Diğer 20 şüpheli için ise çeşitli hapis cezaları istendi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu