Güncel Haberler

Wall Street enflasyon verilerinin ardından düşüşte

Oluşturulma tarihi: 10 Ekim 2024 17:24

New York’ta endeksler, ABD’de Eylül ayı enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesinin ardından güne düşüşle başladı.

class = “medyanet-inline-adv”>

Açılışta Dow Jones endeksi yüzde 0,14 düşüşle 42.446,37 puana geriledi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,24 düşüşle 5.778,36 puana, Nasdaq endeksi de yüzde 0,50 düşüşle 18.200,61 puana geriledi.

ABD enflasyon verilerinin beklentileri aşması ve işsizlik maaşı başvurularının beklentileri aşmasının ardından ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimlerini yavaşlatabileceği beklentisiyle hisse senedi piyasaları olumsuz bir seyir izliyor.

Ülkede bugün açıklanan verilere göre tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) Eylül ayında aylık %0,2 ve yıllık %2,4 ile beklentilerin üzerinde arttı.

Değişken enerji ve gıda fiyatlarını içermeyen çekirdek TÜFE de Eylül ayında aylık %0,3 ve yıllık %3,3 artışla beklentileri aştı.

class = “medyanet-inline-adv”>

ABD’de ilk kez işsizlik yardımına başvuranların sayısı 5 Ekim’de sona eren haftada piyasa beklentilerinin üzerinde 258.000’e yükseldi. Böylece işsizlik maaşına başvuran kişi sayısı Ağustos 2023’ten bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Analistler, Helene Kasırgası ve işçi grevlerinin işsizlik başvurularını artırmada kısmen etkili olduğunu söyledi.

Söz konusu verilere göre para piyasası kotasyonları, Fed’in Kasım ayında faiz oranlarını 25 baz puan düşürme ihtimalinin %88 olduğunu, faiz oranlarını koruma ihtimalinin ise %11 olduğunu gösteriyor. devamlı.

ABD 10 yıllık tahvil faizi %4’ün üzerinde kalmayı sürdürdü.

Dolar endeksi yüzde 0,02 düşüşle 102,66’ya, euro/dolar paritesi ise yüzde 0,02 artışla 1,094’e yükseldi.

Kurumsal açıdan bakıldığında, kurumsal bilançoları takip ederken, Delta Air Lines hisseleri, şirketin üst düzey yöneticisinin, seyahat talebindeki olası bir yavaşlama nedeniyle dördüncü çeyrekte gelirlerinin olumsuz etkilenebileceği konusunda uyarmasının ardından %2’den fazla değer kaybetti. çeyrek. Amerikan başkanlık seçimleri.

Analistler, yatırımcıların Amerika’nın bazı büyük bankalarının yarın açıklanacak bilançolarını beklediklerini söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu