Köri soslu, yumuşak ve tavukça zengin mükemmel bir tarif… Pratik, ekonomik ve hem pilavla hem de makarnayla harika uyumlu!
MALZEMELER
500 gram tavuk göğsü (küp küp doğranmış)
2 yemek kaşığı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 orta boy soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı zerdeçal (isteğe bağlı, rengi iyileştirir)
1 bardak krema
(Krema yerine: 1 su bardağı süt + 1 çay kaşığı un da kullanabilirsiniz)
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
HAZIRLIK
Geniş bir tavada yağı ve tereyağını ısıtın.
Parçalara kesilmiş tavukları ekleyip yüksek ateşte suyu çekilip emilene kadar kızartın.
Soğan ve sarımsak ekleyin:
Tavukların rengi hafif dönünce soğanı ekleyin.
Yumuşayınca sarımsağı ekleyin.
Köriyi ve zerdeçalı ekleyin ve kokusu çıkana kadar 1 dakika kızartın.
Tuz ve karabiber ekleyin.
Kremayı tavaya dökün ve karıştırın.
Kısık ateşte 5-7 dakika koyulaşana kadar pişirin.
Ateşi kapatıp 2-3 dakika sosun iyice yerleşmesini sağlayın.
