Güncel Haberler

Akşam yemeklerinin kurtarıcısı: Köri soslu tavuk tarifi… – Son Dakika Gurme Haberleri

Köri soslu, yumuşak ve tavukça zengin mükemmel bir tarif… Pratik, ekonomik ve hem pilavla hem de makarnayla harika uyumlu!

MALZEMELER

500 gram tavuk göğsü (küp küp doğranmış)

2 yemek kaşığı yağ

1 yemek kaşığı tereyağı

1 orta boy soğan (ince doğranmış)

2 diş sarımsak (ezilmiş)

1 çay kaşığı köri

1 çay kaşığı zerdeçal (isteğe bağlı, rengi iyileştirir)

1 bardak krema

(Krema yerine: 1 su bardağı süt + 1 çay kaşığı un da kullanabilirsiniz)

1 çay kaşığı tuz

½ çay kaşığı karabiber

HAZIRLIK

Geniş bir tavada yağı ve tereyağını ısıtın.

Parçalara kesilmiş tavukları ekleyip yüksek ateşte suyu çekilip emilene kadar kızartın.

Soğan ve sarımsak ekleyin:

Tavukların rengi hafif dönünce soğanı ekleyin.

Yumuşayınca sarımsağı ekleyin.

Köriyi ve zerdeçalı ekleyin ve kokusu çıkana kadar 1 dakika kızartın.

Tuz ve karabiber ekleyin.

Kremayı tavaya dökün ve karıştırın.

Kısık ateşte 5-7 dakika koyulaşana kadar pişirin.

Ateşi kapatıp 2-3 dakika sosun iyice yerleşmesini sağlayın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu