Güncel Haberler

Öldürülmeseydi Türkiye’ye gelecekti! Canlı yayın sırasında moderatör bile şaşırmıştı: “Bu çok önemli, ilk defa duyuyorum” Detay TBMM

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’ye Tahran’da düzenlenen suikastın etkileri devam ederken, dikkat çekici ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, hain suikasta ilişkin yaptığı açıklamada önemli bilgiler paylaşarak, “Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ağustos ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne hitap edecek” dedi.

Sabah A Haber’e konuk olan gazeteci Turan Kışlakçı, TBMM’nin Haniye’ye davet yaptığını, Haniye’nin bu daveti kabul ederek Türkiye’ye geleceğini belirterek, “Tarih ve artık kararlaştırılacak. Bu bilgiyi Haniye’nin yardımcısından aldığını belirterek, “Öldürülmeseydi Tahran’dan sonra Türkiye’ye gelirdi” dedi.

CANLI ANLATTI: Haniye ölmeseydi Moskona giderdi!

İsmail Haniye’nin Tahran ziyaretinin ardından ilk ziyareti Türkiye olacak! Gazeteci Turan Kışlakçı, Haniye’nin TBMM’de konuşacağı haberini İsmail Haniye’nin yardımcısından aldığını ve resmi açıklamanın Türkiye Cumhuriyeti tarafından yapılacağını belirtti.

Moderatör Erkan Tan ise şunları söyledi: ‘Bunu ilk kez duyuyorum, çok önemli bir bilgi. “Suikastın boyutunu değiştirecek bir konudan bahsettiniz” dedi.

PEZEŞKİYEN YEMİN TÖRENİ İÇİN İRAN’A GİTTİ

İran’ın yeni cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkian’ın yemin törenine katılmak üzere geldiği İran’ın başkenti Tahran’da bulunan Hamas lideri Haniye, öldürülmeden önce İran’da birbiri ardına önemli temaslar kurmuştu. Haniye, Tahran’daki temasları kapsamında yemin töreni öncesinde Pezeşkiyan’la buluştu. Görüşmede Haniye, İran halkının güvenini kazandığı için tebrik ettiği Pezeşkiyan’a Gazze’deki son durum hakkında bilgi verdi. Haniye daha sonra İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney tarafından kabul edildi.

Önceki içerik Sonraki içerik
Barda otururken olanlara şaşırdı!  Kurşunla yaralandıBarda otururken olanlara şaşırdı! Kurşunla yaralandı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu